Werkwijze

Als je de stap zet naar een therapeut spelen er vaak meerdere intense vragen. Samen brengen we eerst die vragen in kaart zodat we zicht krijgen op wat er in je leven speelt. We stellen doelen op korte termijn en doelen waar we wat langer aan gaan werken. Als er veel onrust is, gaan we eerst wat meer rust creëren. Dat is bijna altijd goed.
Ik begeleid je, maar jij staat aan het roer. Jezelf op een ander spoor zetten is niet eenvoudig. Ook al dient je oude spoor je al lang niet meer. Dat spoor verlaten vraagt moed, vertrouwen en discipline. Ik help je daarbij in de sessie maar ook tussendoor. Je krijgt altijd een “opdracht” mee naar huis en ik vraag je om mij tussentijds te laten weten hoe het gaat.
In de sessie werken we op alle niveaus. We kijken naar wat je doet, wat je denkt maar vooral ook wat je voelt. Dat laatste is voor veel mensen een nieuwe ervaring waar je soms even aan moet wennen. Dat komt omdat we in het westen gewend zijn te leven vanuit ons hoofd en ons lichaam vaak vergeten. Als er levensvragen spelen maken we contact met een nog diepere bron van zingeving. We bewegen steeds naar de plekken toe die jouw aandacht vragen. Dat is heel bevrijdend.
Loskomen van het ene en dan stappen zetten naar het nieuwe. Dat doe je in dit traject. Maar dat zal het leven vaker van je vragen. Daarom leer ik je ook jezelf te begeleiden.