Burn-Out

Als we in harmonie zijn met onszelf en met onze omgeving voelen we rust. Rust is iets wat mensen met een burn –out al lange tijd kwijt zijn. Ze weten vaak niet eens meer hoe dat voelt. Ze zijn gewend geraakt aan een hoog tempo van leven en aan onder spanning staan. Ogenschijnlijk houden ze dat erg goed vol.
Maar schijn bedriegt als die onrust van binnen uit komt door knagende onvervulde verlangens. Als hard werk voortkomt uit een gevoel van onmacht omdat het in ons leven of werk niet gaat zoals we graag willen of als er is een te grote drang is om te presteren. Soms raak je oververmoeidheid als er een te lang een groot appel op je wordt gedaan.
Onze onrust of oranje stoplichten negeren we vaak langdurig. We zetten er zelfs nog een tandje bij als we er te veel last van krijgen. Je raakt vertrouwt met je spanning en begint te geloven dat dit bij jou of bij het leven hoort. Dat laatste is overigens niet vreemd. De westerse samenleving is helaas in toenemende mate gericht op dat extra tandje.

Constant onder spanning staan en tegen je eigen stroom in leven houd je op den duur niet meer vol. En dat is ook niet de bedoeling. Het leven tikt namelijk op je schouder dat je het kalmer aan moet doen en van spoor moet wisselen. Als het echt niet meer gaat, zet het leven je stil. We noemen dat burn-out maar het betekent eigenlijk:  tijd voor bezinning en vernieuwing.

Samen kijken we naar wat er allemaal speelt. Vaak koppelen we burn-out aan werk maar er zijn veel meer factoren die spelen waardoor je over je grenzen heen kunt gaan. We werken daarom op alle niveaus en op alle terrein van het leven. Stap voor stap, passend bij jouw energie werken we aan je herstel. We gaan niet terug naar jouw oude vorm, maar laten van binnen uit een nieuwe versie van jou ontstaan.  Een fase van bezinning en vernieuwing.