OVER MAURIEN

Wat beweegt jou?
Kun jij vrij en vitaal blijven bewegen?

Even voorstellen
Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar wat mensen in het leven beweegt en hoe je vrij kunt blijven bewegen. Die vrije beweging, dat is voor mij vitaliteit. Vanuit die nieuwsgierigheid studeerde ik van alles. Het leven zelf bleek de beste leerschool. Mijn eigen gedrevenheid en hoogsensitiviteit maakten het me niet altijd makkelijk. Maar juist in die moeilijkheid leer je. Bijvoorbeeld dat je vrijheid niet kunt vinden maar dat je alleen vrij kunt  ZIJN. De vrije beweging ontstaat vanuit rust. Rust vinden in mijn gedrevenheid en enthousiasme, dat bleek nog een hele kunst.

Mensen helpen hun vrije staat en daarmee hun vitaliteit te (her)vinden is echt mijn passie. Het leven wordt er een stuk leuker en lichter van. Op zoek gaan naar je eigen weten, kracht en liefde is de mooiste reis die je kunt maken. Vanuit die bronnen ga je leven zoals je bent bedoeld.

Mijn professionele en maatschappelijke achtergrond
Op de universiteit ben ik geschoold in de sociale- en gedragswetenschappen. Ik heb daarna in mijn loopbaan verschillende rollen ingevuld: therapeutisch begeleider, consultant, wetenschappelijk onderzoeker en leidinggevende. De begeleidingskant van het werk is mijn passie. Daarom volgde ik bij de School voor Coaching een professionele coachopleiding. Omdat mijn werk steeds therapeutischer werd en er bij cliënten veel levensvragen speelden, ben ik me gaan verdiepen in de zielskant van coaching en begeleiding. Daar ligt ook mijn affiniteit. Bij het Centrum voor Zijnsoriëntatie volgde ik een vierjarige opleiding tot Zijnsgeoriënteerd therapeut. Mijn begeleiding wordt daardoor vanaf april 2020 als complementaire zorg ook vergoed door de zorgverzekeraar. Ik ben aangesloten bij de VIT (Vereniging van Integraal Therapeuten). Ik woon in Eerbeek op de Veluwe met mijn man, twee zonen en hond. Ik heb praktijk aan huis.