Leven staat nooit stil. Het beweegt om ons heen en komt de hele dag op ons af en als mens moeten wij onze weg daarin zien te vinden. Het leven kan soms aanvoelen als een warm bad of als een avontuurlijke reis. Maar het leven kan je ook overspoelen en enorm uit balans brengen. Er komt dan zo veel op je af, dat er nog weinig ruimte is voor jou. Dat is vaak hoe mensen met een hoogsensitieve karaktereigenschap het leven ervaren. Ook mensen met complex trauma of overspannenheid herkennen zich in deze problemen.  Vaak gaan hoogsensitiviteit en trauma hand in hand. Daarom werk ik in de praktijk met beide.

Het leven is niet bedoeld om te overleven, maar om jezelf tot bloei te brengen. Veel (hoogsensitieve) mensen zijn vooral bezig zich staande te houden en hebben daarvoor allerlei strategieën ontwikkeld. Dat kan variëren van te meegaand zijn of je juist afzetten, workaholic gedrag, verslavingen aan middelen, jezelf klein maken, terugtrekken, elke dag knokken, perfectionisme en ga zo maar door. Hoogsensitief heeft soms het imago kwetsbaar. Maar ik zie juist veel mensen die behoorlijk taai zijn en zich schrap hebben gezet. Deze levenshouding en al die strategieën hielden hen op de been maar slokken ook al hun energie op.

Er kunnen meerdere redenen zijn om hulp te zoeken. Het kan zijn dat je dat je uitgeput bent en weet dat je zo niet verder kunt. Er kan sprake zijn van een depressie, verslavingen of diep gevoel van zinloosheid. Het leven lijkt dan hopeloos maar het zijn vooral tekenen dat je strategieën niet meer voor je werken en dat het tijd is om het leven op een nieuwe manier tegemoet te treden. Meer vanuit je eigen wijsheid, van binnen naar buiten. En met steeds meer delen van jou tot je beschikking.

Therapie is voor mij niets anders dan zorg voor je ziel. De weg van zelfvervreemding naar zelfcompassie. Van jezelf vergeten zijn en verwaarlozen naar jezelf weer koesteren en verder tot bloei brengen. Jezelf helen van trauma, je patronen doorbreken en vervolgens gaan leven volgens je eigen handleiding vraagt moed. Ik heb groot respect voor ieder mens die deze weg durft te gaan.

Als je toe bent aan een kleine stap, een grote stap of je kunt op een andere manier ondersteuning in je leven gebruiken, ben je van harte welkom. Bij elke stap bevrijd je je van datgene wat je niet meer dient en richt je je energie op iets van jou. Helen van trauma en jouw nieuwe weg vinden is een traag proces. Ik geef je daarom ook tools mee zodat je verder kunt in jouw tempo en op jouw manier. Het is de weg naar meer verlichting. Ik begeleid je er graag bij.


“Finding yourself” is not really how it works. You aren’t a ten-dollar bill in last winter’s coat pocket. You are also not lost. Your true self is right there, buried under cultural conditioning, other people’s opinions, and inaccurate conclusions you drew as a kid that became your beliefs about who you are. “Finding yourself” is actually returning to yourself. An unlearning, an excavation, a remembering who you were before the world got its hands on you.”

Emily McDowell

Burn-out

Hoogsensitief

Trauma

Werkwijze

Zijnsorientatie

Ervaringen van cliënten

Sometimes when you lose your way,
you find YOURSELF.